onsdag 9. juni 2010

Regnvær og en veldig produktiv dag!

Idag kom regnet, jeg kunne faktisk se at blomstene hadde vokst masse på slutten av dagen! Så det var nok bra for plen og blomster, men litt kjedelig for oss.

Her det den nye lille plenen, den ble sådd i år. Her lå det masse planker og ved siden før vi flyttet inn. Det har holdt oss varme i to vintre nå, men det var fortsatt masse igjen. Det som kunne brukes har jeg stablet opp inntil veggen, og det som var råttent har jeg kjørt på søppelfyllinga. Det ble mange turer...Vi hadde bestemt oss for å male ferdig huset, det var ikke så mye igjen. I kvadratmeter altså, men vi snakker likevel mange timer før vi ble ferdige... Det var det kjipeste som gjenstod, vindskiene helt øverst på huset og den store murveggen som måtte slammes. Min kjære har balansert i toppen av en ganske ustabil og glatt stige, og jeg har slammet mur til den store gullmedalje.

Vi har holdt på mellom regnskurene, og ble ferdig:) Holdt på til klokka ti i kveld, er sliten i kroppen, men murveggen er ferdig. Yessss! Da var det deilig å ta en lang dusj og prøve å få skrubba vekk dekorpuss fra hendene og dra maling ut av håret. Fikk en stor klatt midt oppå hodet da jeg holdt fast stigen for kjærsten. Bra det er vannbasert maling:) Ellers måtte jeg vel bare revet ut det håret og hatt en bar flekk på hodet en stund framover. Bilder av ferdigmalt hus kommer, det ble litt mørkt for fotografering da jeg var ferdig i kveld.

En av valmuene vi sådde inne i vinter har sprunget ut! Det er samme type som den hvite jeg ikke husket navnet på, men det gjør jeg nå. Den heter Papaver somniferum, opiumsvalmue visstnok. Vi kjøpte frøene på nett, hadde ikke planer om å sette igang med opiumproduksjon, vi visste det bare ikke.

Dette er hentet fra Wikipedia:

Morfin fra opiumsvalmuen blir også brukt som råstoff for produksjon av heroin. Planten blir derfor dyrket i stor skala i enkelte asiatiske land, i de senere år særlig i Afghanistan. Opiumsvalmuen blir også dyrket til mer sosialt aksepterte formål, som produksjon av valmuefrø til bruk i bakerier på brød og rundstykker, og som prydplante i hager (i land som tillater dette). I Norge er den inntil videre lovlig å dyrke til prydformål, men bruk til selvmedisinering vil være straffbart og rammes av narkotikalovgivningen.


Den er hvertfall nydelig i lilla :)
Og etter regnet idag
I morgen skal det ifølge værmeldingen bli bedre vær :) Håper på det, kunne vært godt å ligge litt i sola og slappe av etter dagens innsats. På tide å komme seg i seng! Typisk meg å kvikne til på natten, nattemenneske som jeg er.

God natt!

1 kommentar:

  1. Hei Line! Tusen takk for koselig kommentar hos meg :) Gratulerer med ny hageblogg og forholdsvis ny hage. Det er spennende å ta i fatt blanke ark, alt er mulig :)
    Opiumsvalumer er fantastisk vakre, jeg følger spent med mine frø som jeg blandet med jord og drysset ut i bedene. Noen steder dukker de opp, men bedene er så velfylte (les overfylte;)) at de fleste ikke får lys. Men noe kommer det da opp :)
    Det er deilig hagevær i dag, kos deg :)

    SvarSlett