tirsdag 27. juli 2010

Dramatisk helg med god slutt

På lørdag fikk jeg telefon om at Ivan hadde blitt påkjørt! Jeg var på jobb, og kastet meg i bilen (veldig forståelsesfulle kollegaer). Han var i live, men det kom fæle surklelyder fra han. Vi var sikre på at eneste løsning var å avlive han... Vi fikk komme inn til Oslo Dyreklinikk hvor han ble undersøkt og tatt røntgenbilder av. De var veldig hyggelige og flinke forresten.

Det viste seg at han hadde blødninger i lungene, og at det var derfor surklelydene kom rett etter at han var truffet. Veterinæren sa at dette kunne gå over av seg selv, og han ble værende igjen til observasjon. Han var ikke stabil nok til at de kunne ta røntgen av resten av kroppen hans, siden de ville bli nødt til å bedøve han. Da vi reiste fra han var jeg veldig i tvil om vi hadde valgt riktig. Hva om de fant ut at han måtte opereres for noenogtjuetusen? Har jeg råd til det? Og hvis ikke, er det riktig at han må lide et helt døgn før han får slippe? Som det kanskje fremkommer hadde jeg ikke forsikring. Men det skal jeg ha nå!

Dagen etter hadde de fått tatt røntgen, og de ringte og fortalte at det ikke var noen brudd! :) Jeg ble veldig lettet, men vi klarte ikke å slappe av helt enda. Han ble igjen enda en natt til videre observasjon, slik at de kunne gi han oksygen om han fikk behov for det. I går fikk jeg telefon om at han var friskere og at han kunne hentes :) De måtte ha hansker for å undersøke han, og det er et godt tegn. Han har jo egne meninger når det gjelder menneskelig kontakt, det skal være på hans premisser. Jeg kan bare ikke tro at det har gått så bra!

Nå om dagen ligger han innendørs, men her er et bilde fra et av favorittstedene ute. Har ikke noe bilde av han fra etter ulykken, men kan fortelle at han ser litt pjusk ut. Tror sjokket gjorde at han mistet en del pels, jeg ser det tydelig på halen. Ellers er det eneste man kan se et lite sår på haka og en litt stiv gange. Vi får håpe at han nå har 8 liv igjen!

4 kommentarer:

 1. Jeg ble grepet av hendelsen Ivan har opplevd!
  Håper han blir like kjekk og rask igjen.
  Vår skogkatt Gullhår som er 15 år, var på dyreklinikken sist vår , skal si jeg var glad for å få han frisk hjem etter et døgn.
  Han stortrives blandt roser og liljer i hagen, ca 15 km sørvest for Oslo.

  SvarSlett
 2. Uff, så trist.
  Håper han snart blir frisk og rask igjen.
  Vi er jo så glade i dyrene våre at når noe skjer med dem er det fælt.
  Klem fra Mio

  SvarSlett
 3. Hei Line!
  Det var da inderlig godt det gikk bra med katten din. Alltid trist når det skjer noe med de man er glad i...

  Takk for hilsen på bloggen min, det var kjempehyggelig. Og så er det så fint, for da fant jo jeg bloggen din! Kjempemange flotte bilder av såå mange fine blomster!
  Ha en deilig lørdag :-)
  Klem fra Line

  SvarSlett
 4. Hei!
  Godt å høre at katten er bedre!
  Klem fra Line

  SvarSlett