mandag 19. juli 2010

Mer roseblomstring

Nå begynner rosene å blomstre skikkelig, her kommer noen bilder av hva som skjer akkurat nå:)


Denne hvite rosen er en stilkrose med buskform som heter Memoire. Den skal bli ca. 70 cm. høy og er H4. Den bestilte jeg på nettet og plantet som en liten jordklump i våres, og nå har den kommet med en rose:) Håper på flere, men kan ikke se noen knopper enda. Ikke verst å få bare en, det så dårlig ut her en stund. Siste gangen jeg kjøper rose på nett, de er så små og dessuten ikke så veldig mye rimeligere i pris. Mye artigere å plante de når de er litt mer etablert spør du meg. Men såklart verdt det om man kan få tak en type som man ikke finner andre steder;)

Her står den sammen med Bonica, se forskjellen i størrelse på blomstene! Den dufter faktisk sånn gammeldags rosesåpe synes jeg.

Kongen av rosebedet :) De klarer han hvertfall ikke å ødelegge, det er dagliljene han knasker på for tiden...

Buskrosen Rokoko sammen med klaserosen Dronning Margrethe. De har nesten samme farge, men Rokoko har mye større blomster. Bonica har vokst fort og falt litt sammen foran.


Rokoko, favoritten :) Her har den blitt så tung at jeg måtte holde opp rosene, det viser hvor store blomstene blir. Rokoko synes jeg har den beste duften :)Og tilslutt en annen hvit stilkrose, Pascali. Helt nydelig! Har plantet ti stykker av den på rekke, for å prøve å lage en liten rosehekk ved innkjørselen :)
Det regner her idag, det trengtes nok. Og så blir det vakre bilder med litt regndråper :) Ha en fortsatt fin uke!

4 kommentarer:

 1. Nydelige bilder av flotte roser, får aldri nok av rosebilder.
  Rosebilder med regndråper er nydelig.
  Ønsker deg en fin helg.
  Klem fra Mio

  SvarSlett
 2. Nydelige roser du har skaffet til den nye hagen din! De er helt lekre, men hvor handler du noe sånt? Jeg kan ikke huske slike navn eller farger fra Skullerud, men det er kanskje bare sammenplantingen din som gjør det enda lekrere : )

  SvarSlett
 3. Takk for det:) Jeg har faktisk skaffet alle rosene på Skullerud. Pascalirosene så ikke sånn ut da vi kjøpte de, det var i våres og da var de beskjært helt ned. Den hadde jeg vært på utkikk etter, så da slo jeg til. Jeg har opplevd at det varierer veldig med utvalget der, plutselig har de noe jeg liker. Så det er bare å følge med :)

  SvarSlett
 4. Forresten, glemte at Memoire kjøpte jeg på nettet, Zimtrade eller Bakker. Anbefaler det ikke om du vil ha glede av rosene kjapt, de er så stusselige når du får de i posten.

  SvarSlett